روش تهیه قهوه سرد (آیسد کافی) یا یخ‌قهوه مخصوص فصل گرم تابستان

قهوه تابستانی

قهوه یخ‌دار، یخ‌قهوه یا قهوه سرد (آیسد کافی) با چند روش مختلف آماده می‌شود؛ با اسپرسو یا قهوه آماده و سریع، با یخ یا بستنی. با شکر یا شربت و با چند جور طعم‌دهنده و شکل‌دهنده و کف‌دهنده متنوع. مهم‌ترین ویژگی مشترک همه این روش‌ها شاید این است که قهوه باید سنگین باشد تا موقع آب شدن یخ‌ها و حل شدن بقیه مواد، رقیق نشود.

قهوه سرد

موادی که برای تهیه قهوه سرد تابستانی نیاز داریم:

– دو تا سه شات قهوه اسپرسوی دم‌کرده
– اگر اسپرسو نداریم؛ یک قوری قهوه سیاه و غلیظ دم‌کشیده
– یخ (بهتر است قهوه یخ‌زده در قالب یخ باشد)
– شیر
– شکر و بستنی

آماده کردن قهوه سرد:

بهتر است قبلا قهوه دم‌کرده داشته باشیم که در فریزر یخ زده باشد و به شکل قالب یخی آماده شده باشد. این قهوه‌های یخ‌زده، هم نوشیدنی را سنگین‌تر می‌کند هم کمک می‌کند طعم تلخ قهوه با آب شدن یخ‌ معمولی، از بین نرود و قهوه، رقیق و آبکی نشود.
قهوه دم‌کرده را در لیوان می‌ریزیم.
خنک که شد، بقیه مواد را اضافه می‌کنیم. بین شکر و بستنی یکی را انتخاب می‌کنیم.
اگر می‌خواهیم قهوه خنک‌مان شیرین باشد، باید همان موقع که هنوز گرم است، شکر را به اندازه دلخواه در قهوه حل کنیم.

نکته:

این شاید دم دست‌ترین روش ساده و سنتی درست کردن آیس‌کافی باشد؛ در بعضی‌ کشورها به جای شکر و بستنی وانیلی یا شکلاتی به آن شربت، طعم‌دهنده‌ و ادویه‌هایی مثل پودر دارچین، بادیان، هل سبز و تنقلات خردشده اضافه می‌کنند. بعضی هم مقداری خامه پرچرب به لیوان اضافه می‌کنند.

یک روش درست کردن این نوشیدنی این است که همه مواد را در مخلوط‌کن بریزیم و بعد از ۱۰ تا ۱۵ ثانیه، مایع، یک‌دست و کمی کف‌آلود شود و یخ‌ها مثل یخ در بهشت زیر دندان بیایند؛ چیزی شبیه قهوه فراپه که یخ‌قهوه کف‌دار است.

در ژاپن به این نوشیدنی «آیسو کُهی» می‌گویند، از حدود سال ۱۹۲۰ میلادی، بطری‌های شیرقهوه در ژاپن در دسترس بوده اما آیس کافی از سال ۱۹۵۵ در ژاپن محبوب‌تر شده و در قهوه‌خانه‌ها فروخته می‌شود.

در تایلند این نوشیدنی با قهوه سیاه و شیرین، خامه غلیظ و هل سبز تهیه می‌شود. قهوه سرد تایلندی گاهی با خامه فُرم‌گرفته و کمی پودر دارچین یا بادیان و وانیل سرو می‌شود. این نوشیدنی در رستوران‌های تایلندی بعد از غذاهای تند سفارش داده می‌شود و خیلی طرفدار دارد.

مرور بیشتر...

0

مطلب پیشنهادی

آموزش درست کردن پنیر در خانه

make homemade cheese مجموعه: آموزش انواع غذاها سلام: در این هیاهوی بازار و گرانی بعضی کالا …

طرز تهیه ترشی موسیر

pickled pickles مجموعه: انواع مربا و ترشیجات طرز تهیه ترشی موسیر   مواد لازم برای تهیه …

طرز تهیه کوسکوس با گوشت

طرز تهیه کوسکوس با گوشت، غذايى مغربى و بسیار لذیذ

طرز تهیه کوسکوس غذايى مغربى و بسیار لذیذ کوسکوس غذای عمده کشورهای آفریقای شمالی و سواحل مدیترانه …

رژیم غذایی مخصوص فصل پاییز

بهترین رژیم غذایی مخصوص فصل پاییز و سرما

غذاهای مناسب پاییز کدامند؟ از دیدگاه طب سنتی هر فصل مزاج خاص خود را دارد …

تفاله هویج

از تفاله هویج چه استفاده‌هایی می‌توانیم بکنیم

موارد کاربردی تفاله هویج معمولا بعد از نوشیدن آب هویج تفاله‎ی آن را دور می‎ریزند، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 20 =

http://www.20script.ir