آشپزیآموزش شیرینی پزی
باقلوا ترکی را در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید
طرز تهیه باقلوا ترکی در خانه
باقلوا ترکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه هست که بسیار پر طرفدار هست و براحتی آماده میشود. باقلوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمنهای قدیم نیز هست.
مواد لازم باقلوا ترکی:
مغز گردو
مغز آجیل(شامل پسته،بادام و …)
پودر پسته
پودر هل
آب یک لیوان
شکر یک لیوان(این مقدار شکر بسته به ذائقه شما میتواند کم و زیاد بشود اما برای شهد غلیظ تر ۲ لیوان شکر بهترهست)
گلاب نصف لیوان
پودر قند نصف لیوان(در صورت تمایل)
زعفران آب زده غلیظ
۱۰۰ گرم کره
یک قاشق غذا خوری عسل
خمیر یوفکا مخصوص باقلوا (دقت کنید حتما باید مخصوص باقلوا باشد)
روش تهیه باقلوا ترکی:
اول از همه مغز گردو ها و مغز آجیل را با گوشت کوب نیم کوب میکنیم، بعد با هم مخلوط میکنیم و پودر پسته و پودر هل و پودر دارچین را هم بهش اضافه میکنیم و باز مخلوط میکنیم و کاسه را کنار میزاریم،میریم سراغ شهد، آب و گلاب و شکر و پودر قند و زعفران را داخل قابلمه ترکیب میکنیم و میزاریم روی شعله تا یکم جوش ریز بزند بعد از روی گاز بردارید تا حسابی خنک بشود. (شهد حتما باید خنک باشد)
حالا کره را نیمه ذوب میکنیم با فرچه میزنید توی کره و کف و دیواره ی قالبی را که تویش باقلوا میخواهید بپزید را حسابی چرب میکنید و ۷ الی ۸ لایه از خمیر یوفکا را میزارید و دوباره رویش را کره میمالید و بازم دوباره خمیر و بعد از ۲ طبقه مواد مغزی را پهن میکنیم و دوباره لایه ی خمیر و کره مالی تا بالا (هرچقدر لایه دوست دارید بزارید ، من توی ۲ طبقه مواد مغزی ریختم ، شما میتوانید فقط در طبقه وسط بریزید، در کل من ۵ طبقه خمیر گذاشتم)
حالا با چاقو به سایز دلخواه برش بزنید
فر را از قبل ۱۰ دقیقه گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه با درجه دمای ۱۸۰ بزارید بپزد(من توی این فاصله که گذاشتم رویش طلایی شد)برای شما اگر طلایی نشد میتوانید گریل هم کمی کنید .وقتی پخت، شهدمان هم حسابی سرد شده از شهد روی مواد میریزیم و چند دقیقه میزاریم تا شهد به همه جای مواد برسد. موقع استفاده از خمیرها رویش را پارچه بکشید که توی فضای آزاد زود خشک میشود.