نکات مهم برای تهیه آش رشته مجلسی برای افطاری ماه رمضان

آش رشته

آش رشته عموما برای انواع آیین‌های مختلف همچون نذری، استفاده در ماه رمضان، عروسی و بسیاری مراسم دیگر به کار می‌رود، آموزش و یادگیری آش رشته بر هر زن یا مرد ایرانی واجب است و ما در این بخش آموزش طرز تهیه آش رشته مجلسی می‌پردازیم تا شما عزیزان برای خانواده و دوستان خود این آش خوشمزه و لذیذ را تهیه نمایید.

آش رشته

آش رشته مجلسی

تعداد : ۱۰ نفر – زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه – زمان پخت : ۶۰ دقیقه – سطح دشواری : متوسط

مواد لازم  آش رشته:

رشته ( مخصوص آش ) : یک بسته
لوبیا چیتی : ۱ پیمانه
عدس : ۱ پیمانه
نخود : نصف پیمانه
نعنا خشک ( برای نعنا داغ ) : ۴ قاشق غذا خوری
پیاز ( برای پیاز داغ ) : ۶ – ۵ عدد
سبزی آش ( تره، جعفری، شوید، اسفناج، کمی گشنیز خرد شده ) : نیم کیلو
کشک : برای تزئین
آرد : ۲ قاشق غذا خوری
روغن، نمک، فلفل : هر کدام به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته :

ابتدا سبزی‎ها را تمیز شسته و همه را یکدست خرد می‌کنیم و به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت می‎دهیم. بعد از آن عدس را که جداگانه با مقداری آب و نمک از قبل پخته‎ایم به سبزی ها اضافه می‎کنیم سپس نخود و لوبیا را هر کدام جداگانه، داخل زودپز با مقداری آب و نمک از قبل پخته‌ایم به مواد اضافه می‌کنیم.

قابلمه مورد نظر را تا نصفه از آب پر می‌کنیم و روی اجاق قرار می‌دهیم. حرارت را کمی بالا می‌بریم تا آب کامل بجوش آید. شش تا هفت پیاز متوسط را برای پیاز داغ نیاز داریم. پیاز را خلالی خرد می‌کنیم و با کمی روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن طلایی شود، بعد از اینکه پیازها سرخ شدند به اندازه ۳ تا ۴ قاشق را برای تزیین کنار می‌گذاریم و به باقی پیازها یک قاشق غذا خوری زردچوبه و کمی فلفل و نمک اضافه می‌کنیم.

یک قاشق غذا خوری پودر نعنا خشک هم اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم اگر روغن کم بود، کمی روغن اضافه می‌کنیم و سپس یک قاشق غذا خوری آرد به مواد اضافه می‌کنیم تا آش لعاب بیندازد و خوشرنگ شود. بعد از نیم ساعت رشته را به سه قسمت تقسیم می‌کنیم. وقتی رشته‌ها را اضافه کردیم دو لیوان آب معمولی روی رشته‌ها می‌ریزیم تا بهم نچسبند. اگر حین کار آب آش کم شد، دوباره به آش آب اضافه می‌کنیم. هر پنج دقیقه آش را هم می‌زنیم تا ته نگیرد، بعد از یک ساعت آش رشته مجلسی آماده است. آش رشته را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و با نعنا داغ و پیاز داغ و کشک که از قبل آماده کرده ایم، تزیین می‌کنیم.

نکات مهم طرز تهیه آش رشته مجلسی:

برای درست کردن کشک زرد می‌توانیم مقداری کشک را با آب بجوشانیم و کمی زعفران به آن اضافه کنیم.
وقتی کشک را به آش اضافه می‌کنیم نباید آش و کشک باهم بجوشند. آش را از روی اجاق برمی‌داریم بعد کشک را اضافه می‌کنیم.
روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به خوب جا افتادن آش کمک می‌کند.
بهتر است پیازداغ داخل آش کمی زیاد باشد، تا آش خوب جا بیفتد.
برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده و نعنا خشک را روی آن بریزید و سریع شعله را خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
برای خوش طعم شدن آش می‎توانیم به آن، آب مرغ اضافه کنیم.
در برخی شهر‌های ایران برای تهیه آش رشته مجلسی از گوشت قلقلی شده مانند فسنجان در این آش بهمراه خلال بادام و بسته برای تزیین استفاده می‌شود.

0

دیدگاهی بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شدفیلد های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

20 − ده =