توصیه‌هایی که خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می‌دهد!

سرطان تخمدان و کاهش ریسک ابتلا به آن!

سرطان تخمدان یکی از سرطان‌هایی است که ریسک ابتلا به آن در بانوان بسیار زیاد است. بر اساس تحقیقات و آمار انجام شده در جهان این سرطان در رده پنجم سرطان‌ها در بانوان قرار دارد. افراد مبتلا به سرطان تخمدان در خانواده خود باید در مورد شکایت‌هایی مانند درد شکم، تورم، نفخ شکم و یبوست مراقب باشند و در صورت تداوم مشکلاتی از این قبیل به پزشک مراجعه کنند. ما در این مطلب قصد داریم شما را با سرطان تخمدان و کاهش خطر ابتلا به آن آشنا کنیم:

ابتلا به سرطان تخمدان تا حدود ۱۰-۱۵ درصد ارثی است. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم اگر شما سابقه سرطان‌هایی مانند سرطان سینه و تخمدان را در خانواده خود دارید، این موضوع را جدی بگیرید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

رژیم غذایی سالم

داشتن رژیم غذایی سالم تاثیر بسیار مثبتی در مبارزه با سرطان تخمدان دارد.به شما توصیه می کنیم از مصرف مواد غذایی سرخ شده و چرب و همچنین گوشت قرمز خودداری کنید.مطالعات نشان می دهد که مصرف غذاهای کم چرب، مصرف میوه های تازه، زنجبیل، آب گوجه فرنگی، چای سبز، گونه های گیاهی، فلفل، آجیل، کاهو و تخم کتان میتواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا حد زیادی کاهش دهد.

ورزش منظم

رابطه مستقیمی میان مقدار چربی در بدن شما و سرطان برقرار است. مقدار بیش از حد استروژن آزاد شده به دلیل بافت چربی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان می شود. به همین دلیل شما می‌توانید با ورزش منظم از شر چربی‌های خود رها شوید. هر چقدر مقدار چربی شما کاهش یابد خطر ابتلا به سرطان تخمدان نیز کاهش می‌یابد.

کنترل منظم

یکی از توصیه‌هایی که سرطان تخمدان و کاهش خطر ابتلا به آن را تعیین میکند، کنترل منظم است. مخصوصا با فزایش سن خطر ابتلا به سرطان تخمدان تا حد زیادی افزایش می‌یابد. خطر ابتلا در سن ۶۳ سالگی بسیار زیاد است.به همین دلیل کنترل منظم را فراموش نکنید.

تست ژنتیک

احتمال ابتلا به سرطان تخمدان در زنان، ۱-۲ درصد است.با این حال، اگر جهش های ژنتیکی مرتبط با BRCA۱ و BRCA۲ وجود داشته باشد، این نسبت خطر BRCA۱ به ۴۰ درصد و BRCA۲ به ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می یابد. به همین دلیل به بانوانی با چنین جهش های ژنتیکی توصیه می شود که در سن خاصی مورد جراحی قرار گیرند. که برای درک این موضوع باید حتما تست ژنتیک در آن ها انجام گیرد.

مادران شیرده

هنگام بارداری و شیردهی فرآیند تخمک گذاری در مادران قطع می شود. به نظر می رسد که تخمک گذاری مکرر نقش مهمی درجلوگیری از سرطان تخمدان، داشته باشد. به همین دلیل زنانی دارای زایمان های متعدد و همچنین زایمان در سنین پایین و همچنین مادران شیرده در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.

قرص ضد بارداری

قرصهای ضد بارداری که تخمک گذاری را کاهش می‌دهند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را نیز کاهش می‌دهند. خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان جوانی که (سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی) به مدت یک سال به طور مداوم از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند تا میزان ۵۰ درصد کاهش می‎‌یابد.

آگاهانه از داروها و ویتامین ها استفاده کنید.

یکی دیگر از توصیه‌هایی که سرطان تخمدان و کاهش خطر ابتلا به آن را تعیین می‌کند، استفاده آگاهانه از داروها و ویتامین ها است. استفاده از داروهایی که شامل آندروژن، حاوی استروژن و داروهای تقویت کننده باروری پس از یائسگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد.به همین دلیل هنگام مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید. مصرف ویتامین D در فرم پزشکی یا نور خورشید خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

از پودر تالک استفاده نکنید.

استفاده از پودر تالک در محصولات مورد استفاده برای اهداف بهداشتی در ناحیه تناسلی به عنوان یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، شناخته می‌شوند. از سال ۱۹۷۰، تالک و آزبست در پودرهای بدن و صورت استفاده نشده است. به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم از مصرف محصولات حاوی پودر تالک جدا خودداری کنید.

مداخله جراحی

در سال های اخیر نیمی از سرطان تخمدان‌ها به علت وجود غده ها ایجاد شده است.به همین دلیل درمان غده ها با دارو یا مداخله جراحی می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی کاهش دهد.

0

دیدگاهی بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شدفیلد های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

15 − 12 =