رژیم پوره برای بیمارانی که مشکلات جویدن دارند

هدف از رژیم پوره

هدف از این رژیم ، تامین غذاهای است که با تلاش اندک یا بدون تلاش جویده و به راحتی بلعیده می شوند. این رژیم در بیماران دارای مشکلات جویدن یا بلع به دلیل التهاب، آسیب عصبی ، اختلالات عصبی حرکتی ، عقب ماندگی ذهنی شدید ، تاخیر شدید در کسب مهارتهای غذا خوردن در بیماریهای اولیه عضله مری و جابجایی‌های آناتومیک دهان یا مری استفاده می شود.

در مطالعه‌ی که در یکی از مراکز پرستاری آمریکا برای مقایسه رژیم پوره و معمولی انجام شد مشخص شد که قوام غذا تاثیری بر میزان دریافت مواد مغذی ندارد فقط باید به رژیم این افراد آهن روی کلسیم و ویتامین D افزوده شود.

در تحقیقی دیگر که بر روی افراد تحت مراقبت های طولانی مدت انجام شد حدود 26℅ رژیم پوره دریافت می‌کردند . این افراد نسبت به بقیه سن بالاتری داشته و بیشتر شامل افراد مونث بودند. و درصد بالایی از آنها دارای زوال عقلی بودند. دو دلیل عمده استفاده از این رژیم در این افراد مشکلات فیزیولوژیکی / مکانیکی و مشکلات شناختی بود.

امروزه می‌توان با استفاده از امکانات فرآوری غذا طعم ، قوام و ظاهر این رژیم را بهبود بخشید تا برای بیماران سالمند دلپذیر‌تر باشد.

رژیم پوره را می‌توان با پوره کردن یا از صافی رد کردن غذاها تهیه کرد مگر در صورتی که غذاها از اول نرم باشند . غلظت غذا را می‌توان با افزودن مایع در حین پوره کردن تنظیم کرد.

با دستیابی به غلظت دلخواه می‌توان مقادیر اندک مایع (آب گوشت ، شیر ، سس و …) را در طی مراحل تهیه پوره به آن افزوده و مایعات اضافه شده نباید طعم غذا را از بین ببرند . برای افزایش کالری می‌توان شیر ، عصاره گوشت ، کره ، مارگارین عسل یا شکر افزود.

پوره کردن هر جزء به طور جداگانه و مخلوط کردن آن با سس یا عصاره گوشت ممکن است بهتر از مخلوط کردن همه اجزا باشد.

اضافه نمودن ترکیبات کمکی تجاری نیز می‌تواند تاثیر مثبتی بر اجابت مزاج بیماران ، افزایش هماتوکریت و آلبومین داشته است.

استفاده از مخلوط کن به شرط شستشوی آن با آب داغ و صابون و یا در دستگاه ظرفشوئی مفید است. حبوبات ، آجیل ، سبوس ، بعضی کلوچه‌ها ، برنج و میوه‌های تفاله دار به سختی پوره می‌شوند.

منبع: کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها

0

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه کرم توت فرنگی

طرز تهیه کرم توت فرنگی

strawberry cream مجموعه: آموزش شیرینی پزی     نحوه درست کردن کرم توت فرنگی   مواد …

خواص ارده

آشنایی با خواص ارده و شیره

honey juice مجموعه: خواص مواد غذایی     خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی زا …

کدوی شکم پر با مرغ

طرز تهیه کدوی شکم پر با سینه مرغ به روش آسان

طرز تهیه کدوی پر‌شده با مرغ این روزها با آمدن کدو به بازار می‌توانید غذاهای متنوع …

پختن سبزیجات

با انواع روشهای مختلف پختن سبزیجات آشنا شوید

6 روش برای پخت سبزیجات معمولاً پختن سبزیجات از نظر بسیاری از ما کاری پیچیده …

طرز تهیه تسو

طرز تهیه تسو غذای چینی با گل کلم

chinese cuisine cauliflower مجموعه: غذاهای رژیمی     طرز تهیه تسو غذای چینی با گل کلم.تسو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − سه =

http://www.20script.ir