طرز تهیه مربای کدو حلوایی در خانه به روشی ساده

روش تهیه مربای کدو حلوایی

برای مربای کدو حلوایی باید از کدوهای مخصوص مربا که کرد و سفید است استفاده کنیم و هر قدر کدو سفید تر باشد مربا سفید و بهتر می‎شود.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی

مواد لازم مربای کدو حلوایی:

کدو حلوایی           1/5 کیلو
شکر                    2 کیلو
دانه هل نکوبیده     1 قاشق مربا خوری
آهک                   5 قاشق سوپخوری
گلاب                  ۴/۱ پیمانه
جوهر لیمو          نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه آب آهک:

آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً دولیترونیم تا سه لیترآب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. ۲۰ تا ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی:

کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع یا …

به قطر نیم سانت خرد کنید. کدوهای قالب زده رادرون آب اهک آماده شده بریزید و ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید.

اکنون کدوتنبلها را درون قابلمه بزرگی ریخته و رویش آب میریزیم. به طوریکه روی کدوها را بپوشاند، سپس روی حرارت قرار می دهیم کدوها بایستی حدود 5 دقیقه بجوشد تا هم بپزد و هم آهک احتمالی آن برطرف شود. اکنون آن را آبکش می کنیم. آبش را دور میریزیم و کدوها داخل آبکش باقی بماند.

شکر را در قابلمه بریزید و ۵ – ۶ لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید.

کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید. وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک قابلمه آب گرم حل کرده اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید.

این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است.

۱- قوام آمدن شربت: یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آنرا در قاشق بریزید کمی که سرد شدباید به حالت کش از قاشق بریزد.

۲- ویا قاشق را داخل شربت مربا کنید و بیرون بیاورید و انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت شصت خود را که آغشته به شربت مربا کرده اید را چند بار به هم بزنید اگر شربت بین دو انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام آمده.

مرور بیشتر...

0

2 دیدگاه

  1. آزاد سلطانی

    سلام من مربای کدو درست کردم ولی نمیدونم چرا نصف مربا رنگش فرق میکنه و هم سفت تر از بقیه هست لطفا راهنمایی و راهکار بدید ممنون

  2. سلام برای درست کردن دستور این پخت :
    نوع انتخاب کدو حلوا
    زمان پخت(با جوشیدن زیاد سفت تر می شود)
    میزان شکر (زیاد شکرک و سفتر کم رو مزه تاثیر داره)
    اهمیت زیادی دارند و بعد از اماده کردن در ظرف را یکی دو ساعت باز بذارید تا دمای اون متعادل بشه

    راهنمای خرید کدو حلوایی :
    از خرید کدوهایی که با کمی فشار دادن نشانه های لهیدگی دارند بپرهیزید ؛ کدو حلوایی ای را انتخاب کنید که پوستی سفت ، بدون لک و چروک داشته و وزن آن هم سنگین باشد ، کدوحلوایی های کوچک تر تردتر و آبدارتر هستند.
    اگر سوالی بود در خدمت شما هستیم.

دیدگاهی بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شدفیلد های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

سیزده − 11 =