طرز تهیه آش شلغم مناسب برای افرادی که سرما خورده‌اند

آش شلغم شیرازی

آش شلغم یکی از آش های پرخاصیت ایرانی است و معمولاً این آش در زمستان پخته می‌شود و غذایی مناسب برای سرماخوردگی است؛ زیرا استفاده از سیر و شلغم در این آش برای افرادی که سرما خورده‌اند، باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدنشان در مقابل بیماری می‌شود.

چنانچه این آش را برای افراد بیمار آماده می‌کنید، از روغن کمتری استفاده کنید، همچنین اگر عدس و شلغم را به همراه برنج بپزید؛ نه تنها جلوی لعاب دار شدنِ برنج را می گیرد، بلکه باعث می شوند تا این مواد به صورت سفت باقی بمانند. اگر مزه شلغم را به صورت تکی دوست ندارید حتما این آش را درست کنید و از مزه بی نظیر آن لذت ببرید

مواد لازم برای تهیه آش شلغم

شلغم 500 گرم
برنج 100 گرم
گوشت چرخ کرده 200 گرم
لپه 50 گرم
نعناع خشک 2 قاشق چایخوری
پیاز بزرگ 2 عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
روغن، نمک و فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه آش شلغم

برای تهیه این آش ابتدا پیازها را پوست بگیریدو بشورید و آنها را رنده کنید و در کاسه ای بریزید و گوشت گوسفند یا گوساله ای که از قبل در چرخ گوشت چرخ کردید را به پیاز در کاسه اضافه کنید و نمک و فلفل به مقداری که تمایل دارید به روی گوشت بپاشید

و مواد را ورز دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند و با کف دست به اندازه های کوچک بشکل توپ در بیاورید ودر قابلمه ای کمی روغن مایع بریزید و زیر شعله را کم کنید تا به مرور زمان داغ شود سپس گوشت‌های توپی شکل را در روغن قرار دهید تا کمی سرخ شوند و رنگشان تغییر کند‌

سپس لپه ها را در قابلمه بریزید و 4-5 لیوان آب داغ به آن بیفزایید و اگر سرماخوردگی ندارید زردچوبه را نیز اضافه کنید و 10دقیقه بگذارید با شعله نسبتا زیاد لپه ها و گوشت خوب بپزند.در این زمان شما شلغم ها را پوست بگیرید و بشورید

و روی تخته آشپزخانه نگینی یا مربع شکل خرد کنید سعی کنید نه خیلی بزرگ باشد نه خیلی ریز بلکه به حدی خرد کنید که در آش مشخص باشد.برنج را بشورید و آب آن را بیرون بریزید و در قابلمه برنج و شلغم را به مواد اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید

و هر 10 دقیقه یکبار به قابلمه سری بزنید و مواد را هم بزنید زمانی که از آش چشیدید و احساس کردید که کاملا مواد آش پخته است ولی طعم دلخواه شما نیست میتوانید به آش نمک و فلفل مجددا اضافه کنید

و پس از 5 دقیقه اگر لعاب دلخواه شما را داشت زیر شعله را خاموش کنید واگر تمایل دارید آش شما غلیظ و کم آب باشد زمان بیشتری به آش باید بدهید تا غلیظ شود در آخر در تابه ای کوچک مقداری روغن بریزید و نعناع خشک را در آن سرخ کنید و آش را در کاسه ای بریزید و نعناع خشک سرخ شده را روی آش بریزید و این آش خوشمزه را نوش جان کنید

مرور بیشتر...

0

دیدگاهی بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شدفیلد های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

5 + 19 =