۱۲ ساعت بازی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی است
پریشانی روانی وابسته به بازیهای الکترونیکی
اعتیاد به معنای عادت کردن و وابستگی شدید به چیزی است که بدون تفکر و تامل شکل می گیرد . بسیاری از افراد در این هنگام ممکن است سرحال و خوشحال یا عصبانی و خشن شوند و در خلق و خو ، اضطراب ، افسردگی ، پرخاشگری فرد اثر میگذارد و همچنین موجب می شود فرد دچار فراموشی یا بی توجهی شود . اعتیاد درباره بازیهای کامپیوتری نیز چالشی ست که اخیرا روانشناسان را نگران کرده است.
مطالعات زیادی موثربودن بازیهای رایانهای را در پیشگیری از افسردگی و زوال عقل (دمانس) نشان دادهاند، اما سازمان بهداشت جهانی در فهرست جدید خود بازی های رایانهای را در قالب یک مشکل سلامت روان دستهبندی کرده است.
سازمان بهداشت جهانی در حال افزودن روان پریشی های مربوط به بازیهای ویدئوئی به فهرست بیماریهای طبقهبندی شده بین المللی خود است. سال آینده کسانی که که به مقدار زیاد به بازیهای ویدیوئی می پردازند، ممکن است نام خود را به عنوان مبتلا به «پریشانی روانی وابسته به بازیهای الکترونیکی» در آن فهرست بیابند.
سازمان بهداشت جهانی در تازهترین گزارش خود میگوید ۱۲ ساعت متوالی پرداختن به بازیهای ویدئویی و کامپیوتری، فقط موجب ناراحت شدن و سرسام گرفتن افراد خانواده و دوستان تان نمیشود، بلکه میتواند نشانه بیماری روانی جدی باشد.
به موجب این فهرست، پریشانی روانی به کسی تلقی میشود که نتواند خود را کنترل کند که چقدر پای بازیهای الکترونیکی می نشیند و یا نتواند پس از ساعتها بازی از پای آن برخیزد.
سازمان بهداشت جهانی در پیشنویس گزارش خود نوشته است: علیرغم هر پیامد منفی، اخراج شدن به دلیل روزهای غیبت از مدرسه یا محل کار، مبتلایان به روان پریشی بازی نمیتوانند دست از بازی بردارند.
در این گزارش آمده: «الگوی رفتاری این مبتلایان آنقدر قوی است که آثار وخیمی در شخصیت، خانواده، زندگی اجتماعی، آموزشی، شغلی و دیگر جنبه های پر اهمیت زندگی شخص مبتلا بگذارد. این الگوهای بازی می تواند مداوم یا دورهای باشد، یا قطع و وصل شود.»
در این گزارش آمده است که این رفتار باید یک سال ادامه داشته باشد، تا به آن روان پریشی بازی اطلاق شود. با این حال در موارد حاد، این دوره میتواند کوتاهتر باشد.